top of page

Heikkilän kova onni EM-sarjassa jatkui Ruotsissa – "Harmittaa kyllä, eikä pelkästään itseni takia"


Mikko Heikkilä on sijoittunut kahdenneksitoista Rallin EM-sarjan kauden viidennessä osakilpailussa, Ruotsin Royal Rally of Scandinaviassa. Kolmannessa sijassa pitkään kiinni ollut Heikkilä kärsi rengasrikon päätöspäivän kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella. Renkaan vaihtaminen tiputti nurmijärveläiskuljettajan kauas kärjestä.

Mikko Heikkilä ja Samu Vaaleri ovat sijoittuneet kahdenneksitoista rallin EM-sarjan kauden viidennessä osakilpailussa Royal Rally of Scandinaviassa. The Racing Factory -tallissa kilpaileva Heikkilä oli yleiskilpailussa tiukasti kolmannessa sijassa kiinni, kunnes rengasrikko kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella pudotti Skoda-kuljettajan tuloslistoilla alaspäin.

Lauantain päätöspäivään Heikkilä lähti kilpailun neljäntenä, mutta nousi pian kolmanneksi perjantain jäljiltä hiottujen säätöjen purtua paremmin. Viimeiselle huoltotauolle saavuttiin Heikkilän pitäessä kolmatta palkintosijaa otteessaan.

-Osa pätkistä tuli ihan hyvin ja osa vähän huonommin, pito vaihteli aika paljon. Eiliseen verrattuna ajat ovat olleet parempia. Aika reippaasti saa mennä, että pidetään takana tulevat takana, aika moni nähtävästi haluaa ajaa kolmossijasta, Heikkilä kertasi huoltotauolla aamuaan.

Päivän viimeiselle neljän erikoiskokeen lenkille lähdettiin Heikkilän ollessa 2,2 sekunnin turvin palkintosijassa kiinni. Heikkilä kasvatti eroa iltapäivän ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta tien penkassa ollut kivi osui vanteeseen aiheuttaen rengasrikon kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella.

-Ensimmäistä kertaa tänä vuonna tein itse virheen, kun kaikki muu oli suunnilleen kunnossa. Ei ollut iso virhe, oli sellainen täyden kyydin vitosvaihteen paikka, jossa ajettiin nypyn yli. Olisi pitänyt kestää tulla täysillä, mutta linja siirtyi sen kymmenen senttiä, ihan sen verran että penkan puolella ollut kivi hipaisi vannetta katkaisten puolan. Meillä oli aika monta kertaa hyvä tuuri linjojen suhteen tässä rallissa, kun linja käy sivussa aika monta kertaa sekunneista ja kymmenyksistä ajettaessa, mutta nyt vanne sattui napsahtamaan kiveen, Heikkilä avasi tilannetta.

Heikkilän debyyttikausi EM-sarjassa on ollut rikkonainen, ja Ruotsin lupaavasti edennyt ralli tuo valitettavaa jatkoa haastavaan kauteen.

-Vaikea kuvailla tunteita. Sorakisoissa kyyti voisi riittää podiumille, mutta kun koskaan eivät ole palaset loksahtaneet kohdalleen. Harmittavaa kyllä, eikä pelkästään itseni takia, vaan yhteistyökumppaneiden, tiimin, kartturin ja ystävien – samat odotukset heillä on kuin itsellä ja ei tunnu onnistuvan. Kiitokset silti kaikille, jotka mahdollistavat tämän homman. Onhan tämä iso etuoikeus, että saadaan olla täällä ajamassa. Täytyy muistaa, että tämä on aika monen pojan unelma olla täällä, vaikka tällä hetkellä sitä on kieltämättä aika vaikeaa muistaa, Heikkilä harmitteli.

Rallin Euroopan mestaruussarja jatkuu Italiassa Rally Roma de Capitalella 29.-30.7. Mikko Heikkilä osallistuu myös Suomen MM-ralliin 3.-6.8.

Bauhaus Royal Rally of Scandinavian yleiskilpailun tulokset:

1. Oliver Solberg 1:24:53,4 Volkswagen Polo GTI R5 NOR

2. Hayden Paddon +25,7 Hyundai i20 N Rally2 NZL

3. Martins Sesks +1:10,0 Skoda Fabia RS Rally2 LVA

4. Nikolay Gryazin +1:12,5 Skoda Fabia RS Rally2 ANA

5. Lauri Joona +1:30,4 Skoda Fabia RS Rally2 FIN

12. Mikko Heikkilä +4:28,7 Skoda Fabia Rally2 Evo FIN

58 views0 comments

Comments


bottom of page