top of page

Heikkilälle keskeytys Virosta – ”Varmistamme, että pääsemme Latviaan”


Mikko Heikkilä on keskeyttänyt Viron EM-rallin oltuaan pitkään kiinni podiumissa. Sunnuntaiaamun toisella erikoiskokeella hypyn alastulon jälkeiset ongelmat maksoivat nurmijärveläiselle rutkasti aikaa, ja päätös keskeytyksestä tehtiin heinäkuun puolivälin Latvian MM-rallia ajatellen.

 

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Kristian Temonen ovat keskeyttäneet Delfi Rally Estonian. Step Five Motorsport-tiimin Toyotaa ohjastava Heikkilä oli pitkään kolmantena osana rallin EM-sarjaa ajettavassa kilpailussa, ja lähti kilpailun päätöspäivään neljänneltä sijalta. Hypyn alastulo erikoiskokeella 12 kuitenkin sekoitti pakan.

 

-Auto sammui hypyn alastulossa, eikä lähtenyt millään käymään. Käytin auton virrat pois päältä ja tämän jälkeen moottori virkosi, mutta ajeltiin kuitenkin rauhakseltaan pätkän maaliin. Hävittiin paljon siinä käynnistellessä, ja tipuimme seitsemännelle sijalle, Heikkilä kertaa sunnuntaiaamun tapahtumia.

 

Heikkilän ero kolmanteen sijaan venyi parista sekunnista liki minuuttiin ongelman seurauksena. Nurmijärveläiskuljettaja teki ratkaisun huoltotauolle tultaessa.

 

-Oli järkevämpi jättää leikki kesken, emme olisi voineet saavuttaa enää muuta kuin korkeintaan vahinkoa. Kun emme kerää sarjan pisteitä, niin ei haluttu lähteä ottamaan tarpeettomia riskejä nelossijasta, muttei myöskään haluttu ajaa hissukseenkaan pätkiä läpi. Näin varmistamme, että pääsemme lähtemään Latvian MM-ralliin kahden viikon kuluttua, Heikkilä avaa.

 

Seuraavana kilpailuna Heikkilän kalenterissa on Latvian MM-ralli heinäkuun puolivälissä.

 

-Nollataan tänään ja katsotaan huomenna uusin silmin asioita. Otetaan täysi valmistautuminen Latviaan ja pyritään olemaan kovassa iskussa siellä, Heikkilä lupaa.

 

Mikko Heikkilän kilpailukalenteri jatkuu WRC Tet Rally Latvialla 18.-21.7.   

202 views0 comments

Comments


bottom of page