top of page

Heikkilä viidentenä Liepajan päätöspäivään


Mikko Heikkilä on rallin EM -sarjan kauden neljännessä osakilpailussa, Tet Rally Liepajassa, viidentenä avauspäivän jälkeen. Neljäntenä reitille lähtenyt Heikkilä on kärsinyt lähtöpaikastaan Latvian nopeilla sorateillä.

Mikko Heikkilä, 31, sekä kartanlukija Samu Vaaleri, 26, ovat Latvian Tet Rally Liepajassa viidentenä avauspäivän jälkeen. Kaksipäiväinen, rallin Euroopan mestaruussarjan osakilpailu jatkuu huomenna sunnuntaina.

Päivä alkoi rallin pisimmällä, 27,56-kilometrisellä Tukums 1:llä. Heikkilä lähti pölyn täyttämälle erikoiskokeelle neljäntenä ollen seitsemänneksi nopein. Erikoiskoe 2, Tukums 2, peruttiin turvallisuussyistä teiden pölyisyyteen liittyen.

-Pöly oli todella sakeaa, mutta se on varmaan sama kaikille ensimmäistä autoa lukuun ottamatta. Vähän vaarallisen tuntuista kyllä, kun välillä näkee ja välillä ei. Tiesin jo etukäteen, että päivästä tulee vaikea irtosoran takia. Tässä rallissa oli tiedossa, että aika-ajo on tärkeä, ja siinä epäonnistuttiin ja nyt se maksaa aika paljon, Heikkilä harmitteli avauserikoiskokeen jälkeen.

Päivän toisella lenkillä pöly pysyi kurissa sadealueen saavuttua kilpailualueelle. Märkä keli auttoi myös Heikkilää, joka nosti vauhtiaan ajaen kuudenneksi, neljänneksi ja toiseksi nopeimmat ajat iltapäivän metsäerikoiskokeille.

-Vettä ei tullut ihan tarpeeksi meille. Tiet olivat vain vähän kosteita, kun taas enempi sade olisi hyödyttänyt meitä. Paljon tämän kummempia ei irtosoran vuoksi pysty tekemään, omasta mielestä tulee ihan hyvin, mutta silti jäädään. Oma vikahan se on, että aika-ajo epäonnistui, mutta se ei turhautumista poista, Heikkilä kertoo.

Rallin päätöspäivään Heikkilä lähtee viidenneltä paikalta. Viides tila yötauolla tarkoittaa myös viidettä lähtöpaikkaa Latvian nopeille erikoiskokeille.

-Huomenna lähtöpaikka on vähän parempi. Yritetään jatkaa virheittä, tänään niitä ei juurikaan tullut, muutamia ihan pikkujuttuja vain. Toivottavasti ajat parantuvat huomenna, Heikkilä summaa sunnuntain lähtökohtia.

Tet Rally Liepaja jatkuu sunnuntaina 18.6. neljällä erikoiskokeella ja 77,08 erikoiskoekilometrillä. Kilpailua voi seurata ERC+ -palvelusta WRC+tunnuksilla sekä Cmore-suoratoistopalvelusta.

Tet Rally Liepajan tilanne 6/10 erikoiskokeen jälkeen:

1. Martins Sesks 43:26,0 Skoda Fabia RS Rally2 LVA

2. Hayden Paddon +28,3 Hyundai i20 N Rally2 NZL

3. Mads Ostberg +36,3 Citroen C3 Rally2 NOR

4. Robert Virves +45,5 Ford Fiesta Rally2 EST

5. Mikko Heikkilä +56,5 Skoda Fabia Rally2 Evo FIN

18 views0 comments

Comments


bottom of page