top of page

Heikkilä vietti juhannusta voitokkaasti Italiassa


Mikko Heikkilä ajoi kauden toiseen Italian sorarallisarjan osakilpailuvoittoonsa juhannuspäivänä ajetussa San Marino -rallissa. Voitto on Heikkilän kauden toinen Italian sarjassa.

 

Mikko Heikkilä sekä kartanlukija Kristian Temonen ovat ajaneet San Marinossa ajetun 52. San Marino Rallyn voittoon. Yhdeksän erikoiskokeen ralli on kauden neljäs osakilpailu Italian sorarallisarjassa, jossa Heikkilä kilpailee italialaistiimi Step Five Motorsportin kalustolla. Juhannuspäivänä ajetun kilpailun voittomarginaaliksi jäi lopulta 16,4 sekuntia nurmijärveläiskuljettajan hyväksi.

 

-Tämä oli hyvä tapa viettää juhannusta. Ajo ei ollut missään kohtaa ihan huippuluokkaa, mutta se riitti voittoon, mikä on tottakai hyvä juttu. Tietysti kun kyseessä ei ole meidän pääsarja niin ei tullut otettua mitään hullun yrkkää.  Italian sarja on ahdistanut viimeisen kahden osakilpailun ajan, niin mukavaa että meni näin, Heikkilä kommentoi.

 

Italialaistiimin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla kilpaileva Michelin-kuljettaja voitti neljä kilpailun yhdeksästä erikoiskokeesta. San Marinon tekniset soratiet toivat myös arvokasta kokemusta paikallisista olosuhteista.

 

-Saatiin hyvät säädöt kilpailuun ja auto toimi moitteetta, ja siitä isot kiitokset tiimille. Reitti oli upeaa, aika hidasta ja teknistä tietä, mutta hyvää oppia ajaa tällaisiakin pätkiä. Yllättävän liukasta oli, vaikka tiet putsautuivat niin ne pysyivät liukkaina ja ikään kuin yllättivät koko ajan. Mutta hieno reissu kaiken kaikkiaan ja hyvää oppia tämän tyylisistä teistä, Heikkilä reflektoi.

 

Heikkilän kilpailukausi jatkuu 5.-7.7. rallin EM-sarjan Delfi Rally Estonialla.

 

52. San Marino Rallyn tulokset

 

1. Mikko Heikkilä 47:08,6 Toyota GR Yaris Rally2 FIN

2. Tommaso Ciuffi +16,4 Skoda Fabia RS Rally2 ITA

3. Simon Wagner +29,4 Skoda Fabia Rally2 Evo AUT

4. Enrico Oldrati +1:05,0 Skoda Fabia RS Rally2 ITA

5. Matteo Gamba +1:19,8 Skoda Fabia RS Rally2 ITA

22 views0 comments

Comments


bottom of page