top of page

Heikkilä päättämään rallikautensa kutsukilpailulla – katseet jo EM-kaudessa 2024


Mikko Heikkilä kilpailee tulevana viikonloppuna Espanjan kansalliseen sorarallisarjaan kuuluvassa Rallye Ciudad de Granadassa. Kilpailu katkaisee Heikkilän kilpailutauon nurmijärveläiskuljettajan valmistautuessa tulevan vuoden EM-rallikauteen.


Rallin EM -sarjassa ensimmäistä täyttä kautta kilpaillut Nurmijärven Mikko Heikkilä kilpailee tulevana viikonloppuna Espanjassa Granadan vuoristoteillä kartanlukijansa Samu Vaalerin kanssa. Skoda-kuljettaja on mukana Espanjan sorarallisarjaan kuuluvassa Rallye Ciudad de Granadassa kilpailujärjestäjän kutsumana. Heikkilän ja Granadan rallin yhteinen historia alkoi jo kauden viime kauden päätteeksi.


-Mukavaa, että päästään ajamaan vielä yksi ralli tähän vuoteen, kausi katkesi yhtä rallia aiemmin kuin mitä suunniteltiin. Ajetaan viime vuoden tapaan C.D. Plemar Sport -tiimin kanssa ja samalla ensimmäisen sukupolven Skoda Fabia R5:lla kuin viimeksi. Edelliskerralla oli pieniä haasteita, toivotaan että tällä kertaa menisi paremmin. Tuhannet kiitokset rallin järjestäjille, että päästään täältä Suomen vesisateesta Espanjan aurinkoon kisaamaan, Heikkilä kiittelee.


Mistään lyhyestä pyrähdyksestä ei Granadassa ole kyse, sillä kilpailu sisältää vajaat sata erikoiskoekilometriä. Osallistujalistalta löytyy myös muita tuttuja nimiä, sillä kutsuttujen pohjoismaalaisten parhaimmuudesta Heikkilä lähtee kisaamaan Norjan Ole Christian Veibyn kanssa.


-Kilpailu tulee todella hyvään väliin, sillä ajotaukoa on ehtinyt hieman kertymään. Tiet eivät tule olemaan mitään valtavan nopeita, ja kaikki kilometrit hitaammista soraralleista ovat kotiin päin. Tarkoitus on lähteä hyvin rennosti matkaan, pidetään hauskaa ilman paineita. Eikä sitä ikinä tiedä, mihin tämän kaltaiset reissut voivat johtaa, rallissa ovet voivat avautua yllättävissä tilanteissa, ja aina kannattaa lähteä. Lähtöluettelon perusteella taso on tänä vuonna kovempi, ja päästäänkin ajamaan Veibyn kanssa pohjoismaalaisten kesken kilpaa, Heikkilä taustoittaa.


Suunnitelmat kaudelle 2024 ovat hahmotteluvaiheessa ja Heikkilän tavoitteet ovat selvät. Tarkoituksena on lähteä puhtaalta pöydältä ERC-sarjaan sekä jatkaa siitä, mihin rallimaailmaa kohahduttanut unelmadebyytti Portugalin avauskilpailun renkaanvaihdossa jäi.


-Kovasti tehdään hommia, että oltaisiin lähtöviivalla myös ensi vuonna. Pieniä kysymysmerkkejä on monessakin mielessä ilmassa, mutta tavoitteet ovat joka tapauksessa samat kuin viime vuonna. ERC on sarjana hyvä, sillä taso on korkea ja sarjan näkyvyys kasvaa vuosi vuodelta. Toiveena olisi ajaa muutama MM-rallikin, Jyväskylä nyt ainakin. Myös viime EM-kaudelta Puola ja Latvia ovat MM-kalenterissa mukana, ja toinen niistä olisi kiva ajaa, Heikkilä kertoo tulevan kauden suunnitelmistaan.


Rallye Ciudad de Granada ajetaan Granadan kaupungin ympäristössä 28.10. Kilpailu sisältää kahdeksan erikoiskoetta ja 96,40 erikoiskoekilometriä. Kilpailua voi seurata kilpailun verkkosivuilta www.rallyeciudaddegranada.es.


Rallye Ciudad de Granadan aikataulu – lauantai 28.10.


09:35 SS1 – 11,40 km 09:54 SS2 – 12,40 km 12:34 SS3 – 11,40 km 12:53 SS4 – 12,40 km 16:02 SS5 – 12,80 km 16:25 SS6 – 11,60 km 18:24 SS7 – 12,80 km 18:47 SS8 – 11,60 km


Ajat ilmoitettuna Suomen aikaa.

46 views0 comments

Comments


bottom of page