top of page

Heikkilä nappasi uransa ensimmäiset poronsarvet – Voitto myös uuden GR Yaris Rally2 -auton ensimmäinen


Mikko Heikkilä nappasi uransa ensimmäiset poronsarvet voittamalla perinteikkään Arctic Lapland Rallyn. Samalla kaksikko Heikkilä – Temonen jäävät historiaan ajamalla luokitellun Toyotan uuden GR Yaris Rally2 -auton ensimmäistä kertaa korkeimmalle korokkeelle.


Mikko Heikkilä ja kartanlukija Kristian Temonen ovat voittaneet perinteisen Arctic Lapland Rallyn. Uransa ensimmäistä Tunturirallin voittoaan juhliva Toyota-kaksikko jää myös historiankirjoihin, sillä kyseessä on täksi kaudeksi luokitellun uuden Toyota GR Yaris Rally2 -auton ensimmäinen voitto. Ratkaisua saatiin jännittää viimeiseen erikoiskokeeseen asti, ja lopulta poronsarvet irtosivat 7,3 sekunnin erolla.


-Nyt on lähes samanlainen fiilis kuin Suomen mestaruuden voitettuani. Viime kausi oli niin katastrofi, että tämä tuli enemmän kuin hyvään rakoon. Tunturin voitto on kuitenkin himotuin asia Suomessa SM-mestaruuden jälkeen, joten hienoa että se tuli meille, Heikkilä kertoo.


Heikkilä nousi kilpailun kärkeen jälleen lauantai-iltapäivän ensimmäisellä erikoiskokeella, liki 33 kilometriä pitkällä Sarriojärvi 1:llä. Tämän jälkeen Michelin-kuljettaja ei katsonut taakseen. Voitto ratkesi lopulta kilpailun päättäneellä Sarriojärven toisella ajokerralla, jonne Heikkilä ajoi kilpailun neljännen pohja-aikansa.


-Täytyy sanoa, että harvoin urani aikana on ollut noin paljoa tilanteita sisältäneitä erikoiskokeita kuin viimeisellä erikoiskokeilla, ja aika monesti oltiin penkan päällä. Syötin aika kovaa viimeiselle pätkälle, ja hyvä että se riitti. Iso kiitos Kristianille, homma pelasi loistavasti ja on hienoa aloittaa yhteistyö näin, Heikkilä taustoitti viimeisen erikoiskokeen lataustaan.


Heikkilän kilpailukausi jatkuu Ruotsin MM-rallilla kahden viikon kuluttua, jossa Heikkilä kilpailee niin ikään TGS Motorsportin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla. Ensimmäinen voitto Rally2 -luokituksen saaneella GR Yariksella on osoitus myös kaluston kilpailukyvystä.


-Alun perin ei ollut suunnitelmissa tulla Tunturiin eikä Ruotsiinkaan, joten valtavan iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneilleni, että saatiin paketti kasaan ja päästiin viivalle. Se palkittiin suuresti tänään. Tunturi toimi myös loistavana treeninä Ruotsia varten. Jonkin verran joudutaan tekemään töitä vielä ennen Ruotsia auton säätöjen kanssa, että se sopii paremmin käteen. Muutoin auto on todella suorituskykyinen ja sillä pystyy voittamaan. Suurkiitos myös Michelinille voitokkaasta renkaasta, Heikkilä kiittelee.


Mikko Heikkilän rallikausi jatkuu WRC Rally Swedenillä 15.-18.2. Arctic Lapland Rallyn kooste esitetään Yle TV2:lla sekä Yle Areenassa sunnuntaina 4.2. kello 19.45. alkaen.

 

Arctic Lapland Rallyn lopputulokset – SM1:

 

1. Mikko Heikkilä 1:41:02,8 FIN Toyota GR Yaris Rally2

2. Teemu Asunmaa +7,3 FIN Skoda Fabia RS Rally2

3. Roope Korhonen +35,7 FIN Toyota GR Yaris Rally2

4. Georg Linnamäe +57,0 EST Toyota GR Yaris Rally2

5. Benjamin Korhola +1:37,5 FIN Hyundai i20 N Rally2

25 views0 comments

Comments


bottom of page