top of page

Heikkilä kymmenen kärjessä Roomassa – “Yritystä oli enemmän”


Mikko Heikkilä on kymmenentenä rallin EM-sarjan kauden kuudennessa osakilpailussa, kun ajamatta on kuusi erikoiskoetta. Italiassa ajettava ERC Rally di Roma Capitale on myös Heikkilän debyytti uudella Skoda Fabia RS Rally2 -autolla. Uusi auto on istunut nurmijärveläiskuljettajan käteen hyvin.

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Samu Vaaleri ovat rallin EM-sarjan kauden kuudennessa osakilpailussa, ERC Rally Rome di Capitalessa, kymmenentenä kahden ajopäivän jälkeen. Kauden toinen asvalttiosakilpailu on käynnistynyt The Racing Factory -tallin kuljettajalta kymmenen kärjen vauhdissa.

Avauspäivänä perjantaina ajettiin yleisöerikoiskoe Rooman keskustassa. Heikkilä otti aloituspyörityksen varovasti jääden 5,4 sekuntia pohja-ajasta. Lauantain avauslenkille Heikkilä lähti nostamaan vauhtia. Neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen Heikkilä oli kilpailun 13.

-Ei vaan ole helppoa tämä asvalttihomma, mutta tässähän sitä saadaan treenata. Odotettavissa oli, että kärki menee täällä tosi kovaa, ovat huimia ukkoja. Koitetaan vaan miettiä, miten saadaan ajamista paremmaksi ja auton säätöjä sopivammiksi. Ja onhan meillä suomalaisten kesken ihan hyvää vääntöä (Lauri) Joonan kanssa, Heikkilä kertoo.

Toisella lenkillä autoon tehdyt säätömuutokset purivat, ja Heikkilä ajoi tasaisesti kymmenen kärkeen kaikilla iltapäivän lenkin kolmella erikoiskokeella. Yötauolle tultaessa Heikkilä oli noussut myös yleiskilpailun kymmenenneksi.

-Omasta mielestä ajo oli parempaa, ainakin yritystä oli enemmän. Helpotti aika paljon, kun saatiin korjattua nuottia päivähuollossa. Samalla säädettiin autoa, ja kahdella viimeisellä auto tuntui jo mukavalta. Vielä ei voida puhua iloisesta yllätyksestä, mutta voisi mennä huonomminkin. Yritetään mennä huomenna reippaasti ja vältellä isompia virheitä, Heikkilä summaa.

Rooman EM-rallin ensimmäinen varsinainen kilpailupäivä on myös Heikkilän ensimmäinen Skodan uusimmalla kilpurilla, Fabia RS Rally2:lla. Uusi auto on osoittautunut mieleiseksi erityisesti moottorin kannalta.

-Tykkään todella paljon uuden auton moottorin alaväännöstä. Uusi Skoda on myös mukava käsitellä. Ajettavuus ei hirveän paljoa eroa vanhasta, ja auto on rauhallinen ajettava, Heikkilä kertoo tunnelmistaan uuden RS Rally2:n ratin takaa.

ERC Rally di Roma Capitale päättyy huomenna sunnuntaina. Päätöspäivänä ajetaan kuusi erikoiskoetta ja 85,52 erikoiskoekilometriä. Kilpailua voi seurata ERC+ -palvelusta WRC+ -tilauksella sekä CMore-suoratoistopalvelussa.

Rally di Roma Capitalen tilanne 7/13 erikoiskokeen jälkeen:

1. Andrea Crugnola 1:01:31,8 Citroen C3 Rally2 ITA

2. Giandomenico Basso +20,2 Skoda Fabia RS Rally2 ITA

3. Yoann Bonato +23,7 Citroen C3 Rally2 FRA

4. Filip Mares +54,4 Skoda Fabia Rally2 Evo CZE

5. Simone Campedelli +55,7 Skoda Fabia Rally2 Evo ITA

10. Mikko Heikkilä +1:30,4 Skoda Fabia RS Rally2 FIN

Rally di Roma Capitalen aikataulu – sunnuntai 30.7. – 85,52 km

07:51 SS8 – Fiuggi 1 – 6,72 km

08:51 SS9 – Alatri 1 – 6,96 km

10:16 SS10 – Santopadre 1 – 29,08 km

13:01 SS11 – Fiuggi 2 – 6,72 km

14:26 SS12 – Alatri 2 – 6,96 km

17:05 SS13 – Santopadre 2 – 29,08 km

(Ajat paikallista aikaa CET)

34 views0 comments

Comments


bottom of page