top of page

Heikkilä kutsukilpailun voittoon Espanjan auringon allaMikko Heikkilä on voittanut Espanjan Granadassa ajetun Rallye Ciudad de Granadan. Kilpailunjärjestäjien kutsumana ja C.D. Plemar Sport -tiimin Skodalla kilpaillut Heikkilä nappasi voiton vakuuttavalla 42,2 sekunnin erolla. Voitto Granadassa on Heikkilän uran ensimmäinen kansainvälisellä areenalla nurmijärveläiskuljettajan valmistautuessa EM-rallikauteen 2024.


Rallin EM-sarjassa kilpaileva Mikko Heikkilä on ajanut Espanjan sorarallisarjan osakilpailun Rallye Ciudad de Granadan voittoon. Nurmijärveläiskuljettaja ajoi kilpailun järjestäjien kutsumana C.D. Plemar Sport -tallin ensimmäisen sukupolven Skoda Fabia R5:llä. Nuottia Heikkilälle luki totuttuun tapaan Samu Vaaleri. Kyseessä on Heikkilän sekä Vaalerin ensimmäinen kansainvälinen voitto.


-Päivä oli meille oikein hyvä, ja nautiskelimme rallin läpi ilman isompia ongelmia. Kiitokset kilpailun järjestäjille kutsusta ja hyvin järjestetystä rallista. Yksi rengasrikko kärsittiin ja siinä hävittiin vähän aikaa, ja antoivat vilppilähdön kakkospätkällä. Vilpin nappasivat kaikki muutkin keiden kanssa ajettiin kilpaa, ilmeisesti kennot olivat vähän herkällä, Heikkilä kertasi päivän tapahtumia.


Lauantaina ajettu ralli sisälsi 8 erikoiskoetta ja vajaa sata EK-kilometriä. Kilpailusta muodostui Heikkilän ja entisen Super 2000 -luokan maailmanmestarin Xevi Ponsin välinen kaksintaistelu. Lopulta espanjalaiskuljettaja joutui taipumaan reilun 42 sekunnin erolla.


-Tiet ovat maistuneet hyvin, ja on pirun hauskaa laskea. En tiedä mitä temppuja tiimi on tehnyt vuoden aikana, mutta auton ajotuntuma on parantunut vuodessa paljon. Toki tänä vuonna ajetaan Michelinin renkailla, ja se vaikuttaa totta kai paljon. Kiitokset kaikille, jotka tämän reissun mahdollistivat. Kilpailu tuli ekstrana kauteemme, eikä oltu suunniteltu sitä yhtään, mutta saimme hyvää treeniä ennen kautta 2024, Heikkilä kiitteli.


Rallye Ciudad de Granadan tulokset:


1. Mikko Heikkilä 1:01:39,9 Skoda Fabia R5 FIN

2. Xevi Pons +42,2 Skoda Fabia RS Rally2 ESP

3. Ole Christian Veiby +1:00,5 Skoda Fabia R5 NOR

4. Joan Vinyes +2:18,9 Hyundai i20 N Rally2 AND

5. Xavi Vidales +2:23,5 Skoda Fabia R5 ESP

58 views0 comments

Comments


bottom of page